JAGODY ACAI LIOFILIZOWANE...

    JAGODY ACAI LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE BEZGLUTENOWE BIO 100 g - PURASANA

    Obecnie brak na stanie
    80,12 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    sproszkowane liofilizowane jagody acai (Euterpe oleracea)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Jagody acai (Euterpe oleracea) rosną wyłącznie w lasach deszczowych Amazonii. Dojrzałe owoce są bogate w substancje odżywcze i fitoskładniki, w tym w składniki mineralne i błonnik.
    Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki procesowi liofilizacji produkt zachowuje jak najwięcej wartości odżywczych i fitoskładników.
    Wysoka zawartość potasu, wapnia, żelaza, witaminy A.
    Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    1 łyżeczkę proszku (5 g) dodać do 300 ml MLEKA, napoju sojowego lub ryżowego, mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć.
    Produkt można także dodać do potraw.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1800 kJ/430 kcal
    Tłuszcz: 48 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
    kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 29 g
    kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 6,0 g
    Węglowodany: 35 g
    w tym cukry: 0,5 g
    Błonnik: 22 g
    Białko: 10 g
    Sól: 0,16 g
    Potas - 1130 mg (56 %)**
    Wapń - 320 mg (40 %)**
    Żelazo - 5,6 mg (40 %)**
    Witamina A - 1095 μg (137 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Dokładnie zamykać po każdym użyciu.
    5400706613149

    16 innych produktów w tej samej kategorii: