SKŁADNIKI
60 % warzyw* w zmienych proporcjach (groszek*, kukurydza*, marchew*, papryka*, oliwki*, cebula*), kawałki TUŃCZYKA (30 %), sos sałatkowy* (9 %): (ocet jabłkowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, cukier trzcinowy*, skrobia ziemniaczana*, sok z cytryny*, woda), sól morska (*składniki ekologiczne). 69 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS
Sałatkaz TUŃCZYKiem (bonito, żółtopłetwy, wielkooki, biały) i ekologicznymi warzywami. Produkt sterylizowany. Katsuwonus pelamis (TUŃCZYK bonito), Thunnusalbacares (TUŃCZYK żółtopłetwy),Thunnus obesus (TUŃCZYK wielkooki), Thunnus alalunga (TUŃCZYK biały) złowione w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII/X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO34.I.2-III.12).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 485 kJ/116 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 2,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,6 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 10,6 g
Białko: 3,1 g
Sól: 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w zamkniętym, niemetalowym pojemniku w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.