SKŁADNIKI
mięso z OMUŁKÓW** 66,7 %, cebula* 9,8 %, papryka czerwona* 9,5 %, oliwa z oliwek extra virgin* 5,1 %, ocet* 4 %, płatki ziemniaczane* 2,8 %, skrobia ziemniaczana* 1 %, papryka słodka* 0,6 %, czosnek* 0,3 %, papryka ostra* 0,2 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** z ekologicznej akwakultury).
OPIS
Pasta z marynowanych omułków. Produkt sterylizowany.
Omułki śródziemnomorskie (Mytilus galloprovincialis) zostały zebrane w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.IX.a).
Idealny dodatek do tostów, sałatek, jajka bądź kanapek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 571 kJ/137 kcal
Tłuszcz: 8,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5,7 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,7 g
Węglowodany: 7,0 g
w tym cukry: <1,0 g
Błonnik: 1,6 g
Białko: <10 g
Sól: 1,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.