SKŁADNIKI
MAKRELA chilijska** 65,6 %, woda, sól. (**ze zrównoważonego rybołówstwa).
MAKRELA (Trachurus murphyi) złowiona w Południowo-wschodniej części Oceanu Spokojnego (FAO 87). Narzędzia połowowe: okrężnice.
OPIS
Puszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. MAKRELA świetnie smakuje w każdej sytuacji, okazuje się idealnym dodatkiem do ryżu, makaronu, a także sałatki.
Ryby powinny zagościć w codziennej diecie każdego człowieka. MAKRELA to bogate źródło białka, może być spożywana na śniadanie, obiad lub kolację. Chętnie polecana przez sportowców.
Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 538 kJ/127 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: <1,0 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 26 g
Sól: 0,77 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.