SKŁADNIKI
SOJA* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz - 20 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 21 g
w tym cukry - 7,3 g
Białko - 36 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.