SKŁADNIKI
Ekologiczna kukurydza, woda, sól morska
OPIS
Kukurydza to obok PSZENICY i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata.
Gotuje się z niej zupy, przyrządza rozmaite farsze, dodaje do dań mięsnych i warzywnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 373 kJ/89 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 4,9 g
Błonnik 3,8 g
Białko 2,9 g
Sól 0,43 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 2 dni.