FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g -...

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - BIO PLANET

    11,16 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

    OPIS
    Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
    Tłuszcz - 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
    Węglowodany - 29 g, w tym cukry - 2,2 g
    Błonnik - 28 g
    Białko - 26 g
    Sól - 0,06 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    5907814662903
    624 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: