FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g -...

    FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - NATURAVENA

    12,04 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

    OPIS
    Ekologiczna fasolka Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
    Tłuszcz 0,6 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
    Węglowodany 63,4 g
    w tym cukry 3,2 g
    Błonnik 7,7 g
    Białko 20,2 g
    Sól 0,017 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


    5902367408589
    234 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: