SKŁADNIKI
papryka czerwona 57 %*, woda, cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*, GORCZYCA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na zdecydowany smak i aromat przypraw doda wyrazistości każdej potrawie, do której zostanie dodana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 138 kJ / 33 kcal
Tłuszcz: 1,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g;
Węglowodany: 5,0 g;
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 0,8 g;
Sól: 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.