SKŁADNIKI
mini papryczki czerwone* 78 %, ocet winny*, sól, cukier*, kwas: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Marynowana papryka jest jednym z ulubionych przetworów kuchni greckiej ze względu na swój charakterystyczny, słodko-kwaśny smak. Stanowi wyrazisty, warzywny dodatek do mięs i ryb. Doskonale pasuje do sałatek, koreczków i talerza przekąsek.
Produkt pasteryzowany. Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 187 kJ/45 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 6,6 g
w tym cukry - 5,3 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 1,2 g
Sól - 2,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 tygodni.