SKŁADNIKI
ogórki* (51 %), woda, ocet*, cebula*, cukier trzcinowy*, sól, papryka*, marchew*, chrzan*, koper*, czosnek*, przyprawy (w tym gorczyca)* *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
OPIS
Ekologiczne ogórki konserwowe kartuskie przygotowywane są według tradycyjnej receptury, przy użyciu jedynie najwyższej jakości składników.
Kruche, o delikatnym aromacie i wykwintnym smaku, znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, koreczków i zimnych przystawek.
Produkt pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 93 kJ /22 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 5,1 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 0,5 g
Sól 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: zboża zawierające GLUTEN, SOJĘ i ryby
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C