SKŁADNIKI
mun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 29,5 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 41 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.