SKŁADNIKI
jackfruit* 52 %, woda, napój kokosowy*, olej kokosowy*, sól morska, cebula*, trawa cytrynowa*, liście limonki*, kolendra*, cynamon*, garcinia*, kurkuma*, liście curry*, papryka w proszku*, papryka chili czerwona w proszku* <0,1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Łagodny tajski sos curry zawierający 52 % chlebowca.
Idealny ze świeżymi warzywami, ryżem lub chlebkiem naan. W kilka minut możesz postawić na stole pyszne orientalne danie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 388 kJ/94 kcal
Tłuszcz - 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,6 g
Węglowodany - 6,0 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 4,9 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,90 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzej sos przez 5-10 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.