SKŁADNIKI
przetarte papryki chili (49 %), przetarte pomidory (49 %), czosnek, sól.
OPIS
Nasz sos pół na pół produkujemy ze świeżych i przetartych pomidorów i chili. Świeże pomidory i paprykę chili gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach, (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy czosnek i sos pół na pół jest gotowy.
Sos pół na pół to dla fanów pikantnych smaków, praktycznie gotowy sos do makaronu. Można go również dodać do sosów, potraw z roślin strączkowych, do potraw z grilla, użyć jako marynaty. Na bazie sosu pół na pół można szybko i prosto przygotować wyśmienitą pikantną pomidorową.
Sos pół na pół
- ze świeżych pomidorów i papryki chili
- bez dodatku wody i substancji zagęszczających
- bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 237 kJ/57 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 8,0 g
Białko: 2,6 g
Sól: 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.