SOS INDONEZYJSKI KETJAP MANIS...

    SOS INDONEZYJSKI KETJAP MANIS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA

    17,86 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier kokosowy*, woda, syrop z tapioki*, sos SOJOWY tamari* [woda, SOJA*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae], biały ocet winny*, sól, skrobia kukurydziana*, imbir w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Indonezyjski sos ketjap manis - słodki sos SOJOWY, powstały z połączenia cukru kokosowego, sosu sojowego oraz przypraw.
    Sos ketjap manis ma gęstszą konsystencję niż tradycyjne sosy sojowe i spływa powoli, niczym syrop.
    W powszechnie używanych sosach sojowych znajdziemy charakterystyczną słoność, to w tym przypadku na pierwsze miejsce przebija się smak słodki, który zawdzięczamy długotrwałej redukcji sosu z użyciem cukru kokosowego. Głęboki, karmelowo-zbożowy posmak oraz jedwabista konsystencja ketjapu nie mają sobie równych - to wyjątkowe doświadczenie już od pierwszej kropli.
    Ketjap manis to wszechstronny produkt, który wykorzystać możemy na wiele sposobów. Samodzielnie stanowi pyszną, gotową glazurę do mięs i ryb. Znakomicie sprawdzi się także jako składnik bardziej złożonych marynat. Użyty do polewania i maczania potraw, takich jak panierowane tofu, tempura czy sajgonki, nie tylko wspaniale podkreśli ich smak, ale też nada atrakcyjnego wyglądu. Dodatkowo możemy używać go jako przyprawy do dań z ryżu i makaronu oraz zup. Już odrobina ketjapu zupełnie odmieni Twoje danie.
    Przed otwarciem wstrząsnąć.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna - 929 kJ/220 kcal
    Tłuszcz - 0,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
    Węglowodany - 53,7 g
    w tym cukry - 43,2 g
    Błonnik - 0,8 g
    Białko - 0,9 g
    Sól - 3,26 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Po otwarciu przechowywać w lodówce.
    8713576003383
    24 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: