SKŁADNIKI
portulaka* 68 %, olej rzepakowy*, pestki dyni*, pomidory suszone*, bazylia*, czosnek niedźwiedzi*, sól kamienna, ocet*, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto z liści portulaki, z dodatkiem suszonych pomidorów, bazylii i czosnku niedźwiedziego. Doskonały dodatek do kanapek, makaronów oraz farszu, np. wytrawnej tarty. Liście portulaki nadają pesto lekko gryczanego smaku. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 909 kJ/219 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 6,4 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce spożyć w ciągu 3 dni.