SKŁADNIKI
papryka czerwona* i żółta* (29 %), oliwa z oliwek extra virgin* (16 %), SER ricotta* (9 %), MIGDAŁY*, pomidory suszone* (8 %), SER* (8 %) (ChNP Pecorino Toscana, ChNP Pecorino Sardo, ChNP Parmigiano Reggiano), cebula*, koncentrat pomidorowy*, ocet ryżowy*, bazylia*, sól morska, cukier trzcinowy*, papryka peperoni* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt pasteryzowany. Idealne jako dodatek do makaronu i tostów. Sos z papryką i serem ricotta.
ChNP - Chroniona Nazwa Pochodzenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 983 kJ/238 kcal
Tłuszcz - 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0 g
Węglowodany - 6,7 g
w tym cukry - 6,3 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 4,4 g
Sól - 1,5 g
UWAGA
Aby niewykorzystane pesto przechowywać w lodówce przez kilka dni należy zalać wierzch słoika oliwą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.