SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 64 %, cukier trzcinowy*, syrop ryżowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 3,5 %, wanilia Bourbon*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczne płatki kukurydziano-czekoladowe mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1565 kJ / 370 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry -15 g
Błonnik - 6,8 g
Białko - 7,5 g
Sól - 1,0 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.