GRYKA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI...

    GRYKA CHRUPIĄCA Z MELASĄ I MIGDAŁAMI 100 g - DOBRA KALORIA

    9,68 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    ekspandowane ziarno gryki (72 g*), melasa buraczana (37 g*), MIGDAŁY (5,3 g*) [*masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu]

    OPIS
    Pożywne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Wysoka zawartość: żelaza, magnezu.

    Gotowa do spożycia:
    - Dodaj do jogurtu, MLEKA lub napoju roślinnego
    - Dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań
    - Możesz również chrupać prosto z paczki

    Placki
    1. Rozgnieć obranego banana widelcem w misce.
    2. Dodaj 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 70 g gęstego jogurtu greckiego, 2 żółtka, 2 łyżki mąki. Wymieszaj całość i dodaj 35 g chrupiącej gryki.
    3. Ubij w osobnej misce 2 białka, szczyptę soli i dodaj delikatnie do przygotowanej masy.
    4. Usmaż na patelni z obu stron.

    Co dobrego w chrupiącej gryce?
    magnez - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
    żelazo - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

    Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 32 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1677 kJ/396 kcal
    Tłuszcz: 3,7 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
    Węglowodany: 82 g
    w tym cukry: 21 g
    Błonnik: 2,5 g
    Białko: 7,0 g
    Sól: 0,04 g
    żelazo: 6,6 mg (47 % RWS)
    magnez: 270 mg (72 % RWS)

    RWS - referencyjna wartość spożycia

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.
    5903548001711
    163 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: