SKŁADNIKI
MIGDAŁY hiszpańskie 98,8 %, sól kłodawska 1,2 %.
OPIS
MIGDAŁY hiszpańskie są bardziej miękkie niż MIGDAŁY australijskie czy amerykańskie. Charakteryzują się wysoką soczystością, w wyglądzie są bardziej płaskie.
Chrupiące i pyszne prażone MIGDAŁY o naturalnie słodkim, orzechowym smaku z odrobiną soli stanowią wyśmienitą przekąskę w ciągu dnia.
Idealna przekąska do podjadania przed telewizorem, która sprawdzi się również w sałatkach czy w pikantnych daniach.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2496 kJ/604 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 7,6 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 20 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.