SKŁADNIKI
substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, napój OWSIANY (12 %), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH (4 %), liofilizowana pomarańcza (1,5 %), emulgator (lecytyny), naturalny aromat pomarańczowy i waniliowy.
Masa kakaowa minimum 43 %.
OPIS
Czekolada wegańska bez dodatku cukru, polecana weganom, wegetarianom, osobom będącym na diecie oraz tym co chcą zaznać odrobinę słodkości.
Zawiera substancję słodzącą. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1991 kJ/481 kcal
Tłuszcz: 33 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 7,0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 39 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ORZECHY, MLEKO, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.