SKŁADNIKI
miazga kakaowa, substancje słodzące (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02 %), odtłuszczone kakao w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat.
Masa kakaowa min. 80 %.
OPIS
Czekolada gorzka z 80 % zawartością kakao, ze stewią zamiast cukru. Odpowiednia dla diabetyków, bezglutenowa.
Zawiera substancje słodzące. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2125 kJ/514 kcal
Tłuszcz: 43 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27 g
Węglowodany: 26 g
w tym cukry: 1,1 g
alkohole wielowodorotlenowe: 20 g
Białko: 10 g
Sól: 0,06 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego i obcych zapachów.
Idealna temperatura przechowywania to od 14 do 21 °C.