CZEKOLADA GIANDUJA Z KAWAŁKAMI...

    CZEKOLADA GIANDUJA Z KAWAŁKAMI PIERNIKA I KARMELU BIO 100 g - VIVANI (PRODUKT SEZONOWY)

    Obecnie brak na stanie
    12,31 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    cukier trzcinowy nierafinowany*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 17 %, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, pierniki* 9 % (mąka z PSZENICY ORKISZ*, nierafinowany cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, karmelowy syrop cukrowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy*), chrupki cynamonowe* 4,5 % (cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop glukozowy*, tłuszcz MLECZNY*, cynamon*, sól morska), pełne MLEKO w proszku*, przyprawa do piernika*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Masa kakaowa: minimum 32 %.

    OPIS
    Gianduja powstała w XIX wieku, gdy Napoleon Bonaparte ograniczył brytyjskie dostawy do portów pod francuską kontrolą.
    Czekolada ta spisze się jako popołudniowe łakocie, które zjednoczą całą rodzinę. Tabliczka czekolady to znakomity pretekst do nawet krótkiej rozmowy z bliskimi. Ponadto zapewniamy, że raczej ciężko będzie się oderwać od stołu, nim cała tabliczka nie zniknie!

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 2278 kJ/544 kcal
    Tłuszc: 33 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
    Węglowodany: 53 g
    w tym cukry: 43 g
    Białko: 6,4 g
    Sól: 0,07 g

    INFORMACJA ALERGENNA
    Może zawierać inne orzechy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać z dala od ciepła.
    4044889004694

    16 innych produktów w tej samej kategorii: