SKŁADNIKI
substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku (18 %), jagody goji (8 %), inulina, emulgator: lecytyny, naturalny aromat waniliowy.
OPIS
Czekolada biała z jagodami goji nie zawiera glutenu, co docenią szczególnie osoby na diecie bezglutenowej. Jest odpowiednia dla osób chorujących na cukrzycę, gdyż zawiera tylko naturalnie występujące cukry.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1901 kJ/458 kcal
Tłuszcz: 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 9,0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 46 g
Błonnik: 4,0 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,19 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.