SKŁADNIKI
maka PSZENNA, mąka PSZENNA pełnoziarnista 27,6 %, substancja słodząca (maltitol), olej słonecznikowy 16 %, błonnik roślinny, substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany, węglany amonu), SERWATKA w proszku (z MLEKA), sól, emulgator: lecytyny (z SOI), aromaty.
OPIS
Pszenne ciastka to wyjątkowy przysmak, o pysznym słodkim smaku, pozbawiony jednak dodatku cukru. Pełnoziarnista mąka PSZENNA stanowi doskonałe źródło dodających energii węglowodanów oraz sycącego błonnika.
Zawiera substancje słodzące.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1842 kJ/440 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 14 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 2,2 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 1,0 g
alkohole wielowodorotlenowe: 17 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 6,8 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SEZAM i ORZECHY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.