SKŁADNIKI
czekolada bez dodatku cukrów (61 %) [substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (ze słonecznika) i polirycynooleinian poliglicerolu, ekstrakt wanilii] - masa kakaowa minimum 49 %; JAJA, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, skrobia PSZENNA bezglutenowa, skrobia ryżowa, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; proszek do pieczenia bezglutenowy (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana), substancja zagęszczająca: sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa.
OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1762 kJ/424 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,22 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY ziemne, SOJĘ, MLEKO, ORZECHY i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze nie wyższej niż 20°C