SKŁADNIKI
suszone daktyle 54 %, wiórki kokosowe 25 %, czekolada mleczna 18 % (substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z SOI), ekstrakt z wanilii), koncentrat soku z pomarańczy w proszku 1 %, naturalny aromat pomarańczowy 1 %, sól morska, witamina C (kwas L-askorbinowy), cynk (cytrynian cynku), inulina.
OPIS
Pieczony baton daktylowy z wiórkami kokosowymi w czekoladzie mlecznej, wzbogacony w witaminę C i cynk. Zawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Witamina C i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 baton.
Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1481 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 38,5 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 22 g
Sól: 0,1 g
Witamina C: 200 mg (250 %)*
Cynk: 6,25 mg (62,5 %)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, nasiona sezamu
UWAGA
Pomimo największych starań produkt może zawierać kawałki pestek daktyli.
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej.