SKŁADNIKI
lubczyk liofilizowany* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologczny)
OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne, dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat.
Liofilizowany lubczyk z uprawy ekologicznej można wykorzystać jako dodatek do zup, sosów, gulaszy, ziemniaków, RYB i marynaty.
SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach czy moździerzu i dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.