SKŁADNIKI
sól morska, masło shea*, warzywa* (16,2 %) (marchew* (4,8 %), cebula* (3,2 %), pasternak*, por*, pomidory*, dynia*), skrobia kukurydziana*, skoncentrowany sok warzywny* (marchew*, cebula*), olej słonecznikowy*, zioła* (liść lubczyku*, liść laurowy*), przyprawy* (pieprz*, kurkuma*, korzeń lubczyku*, gałka muszkatołowa*, nasiona kopru włoskiego*), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić kostkę w 1/2 litra wrzącej wody lub dodać w trakcie gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przygotowanego bulionu
Wartość energetyczna: 25 kJ / 6 kcal
Tłuszcz: 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g;
Węglowodany: 0,3 g;
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 0,1 g;
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, JAJA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.