SKŁADNIKI
woda, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista* (20 %), białko pszenne*, siemię lniane*, grys SOJOWY* (10 %), mąka sojowa* (4 %), ocet jabłowy*, słonecznik*, otręby pszenne*, błonnik jabłkowy*, sól morska, drożdże* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chleb żytni z grysem SOJOWYm. Zawiera 55 % mniej węglowodanów, w porównaniu z podobnymi chlebami.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1073 kJ / 257 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 16 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 10 g
Białko: 21 g
Sól: 0,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO łącznie z (LAKTOZĄ), ORZECHY, SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu w zamkniętym opakowaniu.