SKŁADNIKI
marchew* 40 %, ugotowana cieciorka* (woda, cieciorka*), cebula* 11 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 2 %, mąka ryżowa*, sok z cytryny*, sól morska, syrop z agawy*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pasta powstała przez zmiksowanie marchewki, ciecierzycy z pozostałymi składnikami. Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Produkt pasteryzowany. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło błonnika. Opakowanie zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 719 kJ/173 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 3,0 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ, nasiona SEZAMu, SELER i GORCZYCĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.