UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE)...

    UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE

    Obecnie brak na stanie
    22,30 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    morele japońskie* (80 %) (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
    Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
    Tłuszcz: < 0,5 g
    w tym kwasy nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 1,0 g
    Białko: 1,6 g
    Sól: 15,3 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
    4020943132947

    16 innych produktów w tej samej kategorii: