KONFITURA POZIOMKOWA 320 g - KROKUS

    KONFITURA POZIOMKOWA 320 g - KROKUS

    Obecnie brak na stanie
    28,34 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    poziomki, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) - zapobiega scukrzeniu.

    OPIS
    Sporządzono z 60 g owoców na 100 g produktu.
    Konfitura poziomkowa to całe owoce poziomek i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.
    Jest to konfitura wykwintna, dlatego doskonale się sprawdza, jako warstwa wzbogacająca smak w torcie makowym i z orzechów włoskich. Pasuje do czekolady, naleśników z czekoladą, ciast mocno czekoladowych itp. Możemy ją także używać, na co dzień jako dodatek do pieczywa, twarogu, jogurtów, kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów, nadzienie do ciast kruchych, francuskich i drożdżowych.

    Konfitura poziomkowa:
    - Produkt ekskluzywny
    - wykwintny słodko-gorzki smak

    Produkt pasteryzowany.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
    Wartość energetyczna: 1156 kJ/272 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 68 g
    w tym cukry: 62 g
    Białko: 0 g
    Sól: 0 g

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
    5906732623058

    16 innych produktów w tej samej kategorii: