SKŁADNIKI
ocet jabłkowy* 50 %, sok z kimchi* 50 % [kapusta pekińska*, cebula*, imbir*, papryka chili* 15 %, czosnek*, miso* (SOJA*, ryż*, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol*) marchew*, rzodkiew*, sól]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt niepasteryzowany, niefiltrowany, naturalnie mętny. Lekko pikantny. Kwasowość: 4 %.
Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek, oraz sosów. Można spożywać w postaci napoju.
Najlepiej smakuje rozcieńczony w proporcjach: 1-2 łyżki stołowe na pół szklanki wody. Pić z rana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 88 kJ/20 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0,40 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: GORCZYCĘ, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
UWAGA
Występujący osad tworzą naturalne składniki produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej do + 25 ℃. Po otwarciu przechowywać w lodówce.