SKŁADNIKI
Ocet jabłkowy 99,5 %, nutri-tride 0,5 % [ekstrakt z drożdży 75 % (nukleotydy RNA 45 %), maltodekstryna 15 %, inozytol 10 %].
OPIS
Produkt otrzymany z jabłek w procesie naturalnej fermentacji octowej wzbogacony o nukleotydy pochodzące z ekstraktu z drożdży.
Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Można spożywać w postaci napoju.
Produkt niepasteryzowany. Kwasowość: 4 %.
ZALECANE SPOŻYCIE
Najlepiej smakuje rozcieńczony w proporcjach: 1-2 łyżki stołowej na pół szklanki wody. Pić z rana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 108 kJ/ 25 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.