SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.
OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1655 kJ / 392 kcal
Tłuszcz - 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 74 g
w tym cukry - 0,9 g
Błonnik - 7,3 g
Białko - 9,4 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.