ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH BURAKÓW...

    ZAKWAS JURAJSKI Z KISZONYCH BURAKÓW BIO 250 ml - ORGANIC HOUSE

    Obecnie brak na stanie
    6,66 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    buraki* (50 %), woda, czosnek*, liść laurowy*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Być może najmocniejszy żywy zakwas na rynku. Nasza wersja to wersja strong bez rozcieńczania. Jak za mocny to można dodać trochę soku z jabłek, wody lub miodu bio.
    Ilość dobrych probiotcznych bakterii liczymy tu w miliardach. Liczba mezofilnych bakterii fermentacji mlekowej jtk/g: 5,8 x 10^5 [min. 100 000 jtk (jednostek tworzących kolonie tzw. CFU) w mililitrze soku].
    Zakwas z buraków jest bogaty w bakterie kwasu mlekowego, czyli probiotyki, które powstają naturalnie w trakcie kiszenia/fermentacji.
    Wytworzony w Polsce z najlepszych składników BIO - certyfikowanych ekologicznie, czyli wszystko czyste bez pestycydów i metali ciężkich.

    SPOSÓB UŻYCIA
    Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań najlepiej pić na czczo, pół godziny przed posiłkami i godzinę po posiłku.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 36 kJ/8 kcal
    Tłuszcz: 0 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
    Węglowodany: 1,0 g
    w tym cukry: 0 g
    Błonnik: 1,0 g
    Białko: 0 g
    Sól: 1,0 g

    UWAGA
    Zakwas niepasteryzowany dzięki czemu fermentacja trwa cały czas również w butelce.
    Po otwarciu może się pienić i gazować, to naturalny proces.
    Na dnie naturalny osad, przed otwarciem wymieszać.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w temeraturze od +4 do +8 ℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
    5906660157281

    16 innych produktów w tej samej kategorii: