SKŁADNIKI
sok NFC z owoców żurawiny błotnej.
OPIS
Żurawina to owoc, który zajmuje ważną rolę w polskiej kuchni oraz tradycji ludowej. Sięga się po niego od wieków – zarówno z uwagi na wyjątkowy aromat, jak i korzystne właściwości. Nasze babcie wykorzystywały żurawinę m.in. w chłodne dni, w okresie przeziębień. Była sposobem za zadbanie o zdrowie i dobre samopoczucie całej rodziny. Dziś również możesz wybrać ten wyjątkowy owoc – nie tylko w formie suszonej. Dobrym rozwiązaniem jest również sięgnięcie po naturalny, bogaty w aromat sok z żurawiny. Znajdziesz go również w gamie naszych produktów.
Sok do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia. Proponujemy pić po 50 ml rano do śniadania.
Produkt pasteryzowany, nieklarowany. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 112 kJ/26 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 6,6 g
w tym cukry: 5,8 g
Białko: 0,7 g
Sól: 0 g
UWAGI
Smak, kolor i zapach jest zależny od użytej partii żurawiny. Osad jest zjawiskiem naturalnym, przed otwarciem wstrząsnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętej butelce - spożyć w ciągu 10 dni. Chronić prze światłem.