MIESZANKA NA CIASTO CYTRYNOWE...

    MIESZANKA NA CIASTO CYTRYNOWE BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIOVEGAN

    Obecnie brak na stanie
    5,62 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    Ciasto cytrynowe* [mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, mąka kukurydziana*, mąka z ŁUBINU SŁODKIEGO*, 1,3 % sok z cytryny w proszku*, 0,4 % skórka z cytryny*, 0,1 % olejek cytrynowy*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]; Lukier cytrynowy* (cukier puder*, olejek cytrynowy* 0,1 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Opakowanie zawiera 440 g mieszanki na ciasto cytrynowe, 60 g mieszanki na lukier cytrynowy.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
    Wartość energetyczna: 1425 kJ/339 kcal
    Tłuszcz: 11 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
    Węglowodany: 57 g
    w tym cukry: 30 g
    Błonnik: 1,2 g
    Białko: 2,3 g
    Sól: 0,46 g

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Do przygotowania ciasta cytrynowego potrzeba:
    - 300 ml napoju sojowego
    - 100 g miękkiej margaryny
    - 1 łyżka (15 ml) wody lub soku z cytryny do lukru
    - Foremka (20-25 cm)
    - Mikser ręczny z trzepaczką

    1. Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobieg do 180°C lub z funkcją grzanie góra/dół, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia.
    2. Mieszankę do pieczenia z napojem SOJOWYM i margaryną włóż do miski i krótko wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie na najwyższym poziomie, aż powstanie jednolite ciasto (ok. 2 minuty). Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
    3. Ciasto cytrynowe piecz na dolnym ruszcie przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem lub ok. 60 minut w temperaturze 180°C przy grzaniu z funkcją góra/dół.
    4. Pod koniec pieczenia sprawdź stopień wypieczenia drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
    5. Najpierw odstaw ciasto na 15 minut w foremce na ruszcie, a następnie ostrożnie wyjmij je z foremki. Wymieszaj mieszankę na lukier cytrynowy z 1 łyżką wody lub soku z cytryny i rozprowadź na jeszcze ciepłym cieście. Pozwól mu całkowicie schłodzić się na ruszcie.

    UWAGA
    Ciasto cytrynowe można również przygotować z innymi napojami roślinnymi. Należy pamiętać, że konsystencja może różnić się w przypadku stosowania innych napojów roślinnych. Do przygotowania polecamy napój sojowy.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
    4005394288092

    16 innych produktów w tej samej kategorii: