SKŁADNIKI
surowy cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, skrobia kukurydziana*, czekolada "couverture"* 10,1 % (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), kakao w proszku* 8,1 %, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, czekolada "couverture"* 3,5 % (miazga kakaowa*, cukier kokosowy* 12 %, tłuszcz kakaowy*), mąka kukurydziana*, mąka jaglana razowa*, mąka z chia - nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), białko lniane*, łuski psyllium*, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie wystarczy na 12 porcji po 50 g.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu według przepisu
Wartość energetyczna: 1723 kJ/412 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania brownie potrzebujesz:
150 ml wody
130 g miękkiej margaryny
Naczynie do zapiekania lub formę (20 x 20 cm)
Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia lub wyłóż ją pergaminem.
2. Do miski dodaj 400 g mieszanki do pieczenia brownie, 150 ml wody i 130 g margaryny, wszystko krótko wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Wlej miksturę do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i lekko ją wygładź.
3. Piecz brownie na środkowym ruszcie przez około 25 minut. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
INFORMACJA ALEREGNNA
Może zawierać gorczycę
UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne. Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.