SKŁADNIKI
skrobia z tapioki 98 %, substancja konserwująca: dwutlenek siarki (bezwodnik kwasu siarkawego).
OPIS
Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Ma neutralny smak i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej.
W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (deseru herbacianego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie ok. 20 min lub do przezroczystości granulek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.