SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka ŻYTNIA typ 720 (pytlowa) to zmielone kilka razy ziarna ŻYTA, które następnie zostały przesiane przez pytel. W procesie jej powstawania usunięto wierzchnią warstwe z ziaren żyta. Mąka ŻYTNIA chlebowa najlepiej sprawdzi się do przyrządzania domowych wypieków. Szczególnie cieszy się uznaniem jako podstawowy składnik do pieczenia chleba czy do przygotowania zakwasu na żur. Aromat, który unosi się po domu po upieczeniu świeżego chleba na zakwasie ma niejednego amatora. Mąka ŻYTNIA typ 720 polecana jest też do ciast, spodów do pizzy, ciasta makaronowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1465 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.