SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków PSZENICY. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1404 kJ / 332 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 59 g
w tym cukry - 0,9 g
Błonnik - 9,8 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.