SKŁADNIKI
mąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1616 kJ / 382 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 6,8 g
Błonnik - 11 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.