MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ)...

    MAKARON (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

    10,21 zł
    Brutto

     
    SKŁADNIKI
    100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

    OPIS
    Źródło kwasu foliowego i białka.
    Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
    Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
    Dodatkowe źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi.
    Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
    Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
    Tłuszcz: 1,1 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
    Węglowodany: 56 g
    w tym cukry: 5,1 g
    Błonnik: 5,8 g
    Białko: 26 g
    Sól: 0,01 g
    Żelazo: 8,4 mg (60 %)**
    Mangan: 0,98 mg (49 %)**
    Miedź: 0,90 mg (90 %)**
    Kwas foliowy: 114 mcg (57 %)**
    Tiamina: 0,54 mg (49 %)**

    ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
    Przed spożyciem gotować od 5 do 8 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).

    INFORMACJA ALERGENNA
    Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA.

    ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
    Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
    5901902002046
    566 Przedmioty

    16 innych produktów w tej samej kategorii: