SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 49 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.