SKŁADNIKI
mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka ryżowa pełnozianista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Idealny jako baza do potraw kuchni włoskiej. Żródło błonnika pokarmowego i białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 9 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Weglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.