SKŁADNIKI
mąka z ryżu brązowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
Czas gotowania: 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2485 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.