SKŁADNIKI
mąka z brązowego ryżu* 70 %, proso* 30 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Powoli włóż makaron do gotującej się wody, poczekaj aż całość się zanurzy, zmień na średni ogień. Gotuj przez 4-5 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1515 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 71,8 g
w tym cukry: 1,1 g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.