SKŁADNIKI
mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuje przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie. Przecedz makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1478 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.